Astăzi, 02 iulie 2019, în cadrul Programului Național de Creștere a Capacităților Operatorilor din domeniul Aprovizionării cu Apă și Canalizării, s-a dat startul unui nou modul de instruire Managementul și exploatarea stațiilor de epurare a apelor uzate și stațiilor de tratare a apei potabile. Grupul 1 (limba română).
La instruire participă 22 specialiști din cadrul a 17 operatori a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, și anume șefii stațiilor de epurare, șefii stațiilor de tratare, maiștri și ingineri șefi.
Obiectivul general al Cursului de instruire constă în asigurarea dezvoltării capacităților de management și de exploatare a stațiilor de epurarae și celor de tratare, ce sunt utilizate de către operatorii „Apă-Canal” din Republica Moldova. La fel, vor fi accentuate și obiectivele:
- cunoașterea modificărilor operate în cadrul legislativ-normativ privind domeniul epurării apelor uzate și tratării apelor naturale;
- familiarizarea cu modul de documentare și management în exploatarea stațiilor de tratare a apelor naturale și stațiilor de epurare a apelor uzate;
- structura organizatorică a Sectorului de exploatare a stațiilor de epurare a apelor uzate și stațiilor de tratare a apei naturale.
În a treia zi de instruire participanții vor vizita stațiile de tratare și de epurare din Chișinău, și stația de epurare din Budești.
Cursul de instruire este organizat de către Direcția Executivă a Asociației “Moldova Apă-Canal” (AMAC) în colaborare cu Institutul de Formare Continuă în domeniul Alimentării cu Apă și de Canalizare pentru membrii AMAC (IFCAAC), cu suportul Proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ).
Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).
- Fișiere:
- Programa cursului(425,12 KB)
- Agenda modulului(265,91 KB)
- Lista participanţilor(145,18 KB)
- Lista de evaluare gr.1,(175,31 KB)
- Lista Tehnica securitatii gr.1 si 2(186,6 KB)
- Registru gr.1(1,04 MB)
- Sesiunea 1 Rusnac Arcadie(2,64 MB)
- Sesiunea 2 Ungureanu Dumitru(6,22 MB)
- Sesiunea 3 Calos Sergiu(22,29 MB)
- Sesiunea 4 Rusnac Arcadie(2,86 MB)
- Sesiunea 5 Rusnac Arcadie(10,98 MB)
- Sesiunea 6 Mazurean Mihail(2,09 MB)
- Sesiunea 7 Ungureanu Dumitru(16,59 MB)
- Sesiunea 8 Calos Sergiu(11,55 MB)
- Sesiunea 9 Moldovan Artiom(2,12 MB)
- Certificate grupul 1(17,99 MB)