Asociația “Moldova Apă-Canal”
Schimbul de bune practici în domeniul Managementului Resurselor Umane între operatorii de alimentare cu apă și canalizare din Republica Moldova și România.
05.12.2017
2763 Accesări

În perioada 20-25 noiembrie 2017, conducătorii întreprinderilor de alimentare cu apă și canalizare, reprezentanții Direcției Executive a Asociației ”Moldova Apa-Canal” (AMAC), conducerea și formatorii Institutului de Formare Continuă în domeniul Aprovizionării cu Apă și Canalizare pentru membrii AMAC din incinta Universității Tehnice din Moldova (IFCAAC) au efectuat schimbul de bune practici în domeniul managementului resurselor umane cu omologii din România.

Ca rezultat al sesiunilor de lucru și vizitelor în teren la operatorii SC Raja SA Constanța, Companiei de Apă SA Buzău, Compania Aqua System Plus și Operatorul Regional Apavital S.A. Iași, operatorii au luat cunoștință cu abordările funcționale pentru gestionarea resurselor umane în contextul regionalizării unui operator, gestionarea durabilă a serviciului, dezvoltarea și implementarea proiectelor de infrastructură, relații eficiente cu clienții, evidența volumelor de servicii prestate, gestionarea pierderilor de apă și politica tarifară.

Totodată, conducătorii întreprinderilor, conducerea și formatorii din cadrul IFCAAC au învățat  experiența română referitor la organizarea și gestionarea eficientă a centrelor de formare, cu accent pe abordarea evaluării necesității de formare, metodele de instruire, domeniul de aplicare al curriculei de formare și monitorizarea coerentă a eficienței instruirilor.

Evenimentul este organizat de AMAC cu suportul Proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ).

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.