Asociația “Moldova Apă-Canal”
Schimb de experiență în domeniul securității și sănătății în muncă în cadrul operatorilor serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare. Centrul de Instruire din cadrul SC Apavital SA, Iași, România (12 – 14.05.2019)
18.05.2019
10219 Accesări

Direcția Executivă a AMAC în colaborare cu S.C. Apavital S.A. Iași, România, în perioada 12 – 14 mai 2019, în cadrul Centrului de Instruire, a organizat schimbul de experiență în domeniul securității și sănătății în muncă în cadrul operatorilor serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare. În cadrul misiunii au participat 46 persoane, directori de întreprinderi, ingineri șefi, specialiști securitate și sănătate în muncă din cadrul întreprinderilor de alimentare cu apă și de canalizare membre AMAC.
Scopul schimbului de experiență constă în consolidarea şi dezvoltarea capacităţilor legate de securitatea și sănătatea în muncă, prin accesul la cele mai noi teorii, concepte, modele şi tehnici necesare pentru a gestiona eficient activitatea operatorilor serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, precum și familiarizarea cu experiența europeană.
În cadrul schimbului de experiență sa discutat pe marginea următoarele subiecte:

  • Dezvoltarea organizațională și instituțională națională în domeniul Securității și Sănătății în Muncă.
  • Serviciul intern de prevenire și protecție.
  • Medicina muncii.
  • Igiena muncii (igiena ocupationala).
  • Evaluarea riscurilor profesionale la locurile de muncă.
  • Instruirea lucrătorilor/ pericol grav și iminent/ Comunicarea si cercetarea evenimentelor, înregistrarea și evidența accidentelor de muncă și a incidentelor periculoase.
  • Securitatea la incendiu.
  • Securitatea tehnică.

Pe parcursul celei de a doua zi participanții au vizitat Biroul Securitate și Sănătate în Muncă al SC Apavital SA., cabinetul medical din Sediul Central al SC Apavital SA, la fel sa vizitat un punct de lucru temporar (Semnalizare rutiera si de securitate a punctului de lucru temporar si mobil).
Evenimentul respectiv a fost organizat cu suportul financiar al Proiectului SDC-ADA “Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentarii cu apa și sanitație din Republica Moldova (faza 01)”, ce au asigurat instruirea, cazarea și alimentarea participanților, precum și Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL) ce este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), ce au asigurat serviciile de transport și de traducere pentru participanți.

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.