Asociația “Moldova Apă-Canal”
Webinar: Norme de exploatare a instalațiilor electrice ale consumatorilor non-casnici
11.11.2020
1084 Accesări

Asigurarea organizării exploatării instalațiilor electrice, modalități de deservire, responsabilități și obligații, mecanisme de mentenanță, reparație, modernizare și reconstrucție a instalațiilor electrice ale consumatorilor non-casnici. Reducerea numărului avariilor, incendiilor, cazurilor de șocuri electrice și electrocutări. Sunt câteva subiecte pe care și le-au propus să le abordeze participanții la webinarul: Norme de exploatare a instalațiilor electrice ale consumatorilor non-casnici organizat la data de 21 octombrie 2020 de Asociația ”Moldova Apă-Canal” (AMAC) în parteneriat cu Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE), și cu suportul Proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (MSPL/GIZ).  

În cadrul webinar-ului au participat ingineri șefi, șefi de secții, energeticieni, directori și manageri ai Întreprinderilor de Apă - Canal, primari și specialiști ai primăriilor, experți și specialiști ai Agențiilor de Dezvoltare Regionale din Republica Moldova.

Alături de moderatorul Serghei Ghețiu – coordonator național GIZ pentru dezvoltarea capacităților; Valerii Zinatullin – consultant secția Documente Normative Tehnice și Supraveghere Energetică, ANRE și participanții la webinar au vorbit despre ce este întreținerea instalațiilor electrice în stare bună de funcționare și exploatarea lor în conformitate cu prezentele norme; efectuarea lucrărilor de mentenanță, de reparații planificate, măsurărilor și încercărilor profilactice, modernizarea și reconstrucția instalațiilor și echipamentelor electrice; perfecționarea profesională a personalului electrotehnic în centre specializate de instruire o dată la 5 ani; măsuri de securitate și sănătate în muncă a personalului electrotehnic și electrotehnologic.

La finalul prezentării, participanții au adresat întrebări și comentarii. Participanții au apreciat nivelul formatorilor, precum și organizarea webinar-ului, la care au avut posibilitatea să participe, fapt confirmat și prin comentariile publicate de participanți la eveniment.

 

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC

 

 

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.