vezi mai mult

Prima pagină   »  PRESA   »  Noutăţi » Webinar: Analiza Diagnostică și Planul de Afaceri – instrumente eficiente de management
23
10.2020
Webinar: Analiza Diagnostică și Planul de Afaceri – instrumente eficiente de management
   
2104 Accesări  

De ce este nevoie de analiză diagnostică? Pot fi considerate rapoartele instrumente manageriale și decizionale? Denotă planul de afaceri viziunea întreprinderii? Care sunt etapele principale ale prognozării? De ce este nevoie de o analiză? Ce vrem să devenim și unde să ajungem? Cum vedem întreprinderea noastră în viitor? Întreprinderea generează profit sau pierderi?  Sunt câteva întrebări pe care și le-au propus să le abordeze participanții la webinarul: Analiza Diagnostică și Planul de Afaceri – instrumente eficiente de management organizat la data de 22 octombrie 2020 de Asociația ”Moldova Apă-Canal” (AMAC) în parteneriat cu Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE), și cu suportul Proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (MSPL/GIZ).  

La webinar au participat ingineri șefi, șefi de secții, economiști și contabili, juriști, directori și manageri ai Întreprinderilor de Apă - Canal, primari și specialiști ai primăriilor, experți și specialiști ai Agențiilor de Dezvoltare Regionale din Republica Moldova.

Experții GIZ – dna Eugenia BUȘMACHIU, dl Sergiu RUSU și participanții la webinar au discutat despre analiza diagnostică și plan de afaceri în cadrul întreprinderilor prestatoare de servicii de alimentare cu apă și de canalizare. Prezentările în cadrul webinar-ului s-au axat pe subiecte cum ar fi diagnosticarea din punct de vedere juridic, organizațional, comercial, tehnic și financiar-economic și planuri de afaceri din punct de vedere structural, prognoza veniturilor, cheltuielilor, situațiilor financiare și a fluxurilor de mijloace bănești, creșterea planificată a numărului de consumatori, scenarii macroeconomice.

Finalul webinar-ului s-a încheiat cu discuții și plasarea materialelor ajutătoare participanților. Participanții au apreciat nivelul formatorilor, precum și organizarea webinar-ului, la care au avut posibilitatea să participe, fapt confirmat și prin comentariile publicate de participanți la eveniment.

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC

 

Video